Friday, September 24, 2010

5 motive sa calatoresti in extrasezon

Buna Ziua,

  Asa cum am promis incerc sa postez subiecte cat mai interesante .
  Subiectul de azi :" 5 motive sa calatoresti in extrasezon" , cred ca este bine venit , dat fiind faptul ca este criza, bani tot mai putini , si stres tot mai mult. Asa cum si cercetorii au aratat omul are nevoie de concediu! Cel mai indicat in concediu este sa te rupi total de lucru: sa nu citeti nici un email, sa nu ai telefon deschis si sa te bucuri cat mai mult de concediul tau.

Dar sa numai lungesc prea mult postarea mea si sa va prezint cele 5 motive sa calatoresti in extrasezon:

 1.Unele atractii turistice sunt mai interesante in sezonul rece. 

De exemplu: in sezonul cald gandeste la un sat din Germania unde se bea bere si se mamanc carnati,sau la o statiune montana din Austria unde sunt izvoare termale si centre wellnes.Vara cand e cald nu chiar foarte placut sa stai in apa termala sau sa mananci sosuri si mancaruri mai grele si condimentate , insa in extrasezon, experienta e chiar potrivita.

2.Vezi locuri frumoase inauntru.

De exemplu: daca vara oamenii se plimba mult in parcuri si vad spectacole in aer liber , in extrasezon poti merge la opera, poti sa vezi muzee unde sa stai cu orele, poti sa mergi la un festival de film sau sa testezi viata de noapte in cluburile, barurile si restaurantele orasului vizitat.

3 Cumparaturile se fac la un pret mai mic

Pe langa transport, cazare si masa, in extrasezon platesti mai putin si daca mergi la shopping. Pentru ca nu mai sunt atatia straini veniti, magazinele turistice nu mai practica preturile piperate din vara. Chiar si asa, ia in consideratie varianta magazinelor obisnuite, unde se duc localnicii. Acolo ar trebui sa gasesti cele mai bune preturi.

4 Ai acces mai rapid la ceea ce te intereseaza

Daca nu te deranjeaza orasele pline de turisti in varf de sezon, ai totusi in continuare un motiv sa alegi extrasezonul pentru calatorii. Daca vizitezi un parc de distractii, in extrasezon intr-o singura zi poti sa stai la cozi imense si sa nu apuci sa te dai decat in 2-3 carusele. In extrasezon nu mai este nici atat de cald, nici atat de aglomerat.
In extrasezon temperaturile sunt mult mai usor de suportat si nici nu te vei chinui atat sa depistezi alti oameni din grupul tau.

5 Degustarile sunt mai atractive in extrasezon

In extrasezon este interesant sa mergi la degustari de vinuri si alte prezentari ale preparatelor traditionale locale. Daca extrasezonul coincide cu perioada rece, cu atat mai mult este preferabil sa faci un tur culinar cand temperaturile sunt medii.
Dupa cum vedeti excursiile nu se opresc la sezonul de vara. Deaceea cu incredere incercati sa faceti City Break, sa mergeti in circuite culturale , optati pentru sejurui in locuri calde : Egipt,Tunisia etc sau sa calatoriti in destinatii exotice la preturi acesibile.

 Exista vacanate pentru pentru toate gusturile, pentru toate bugetele si pentru toate pretentile.

In speranta ca v-am convins astept cereriile voastre cat si comentarile.

1 comment: